Ez az étel úgy indult, hogy volt 2 darab félig érett avókádom... :) Ráadásul, mindig csak nyersen ettem, salátába téve, vagy pirítósra kenve.
Guacamole a pácoláshoz:
2 darab avókádó
1 ek. olivaolaj
1 ek. paradicsompüré
1 ek. tápióka keményítő
só, fokhagyma, pár csepp citromlé
Dobd be az egészet a turmixba. A csirkemelleket szeleteld fel, de ne legyen túl vékony, mert kiszárad sütés közben. Kissé sózd meg, majd jó vastagon kend be a szeleteket. Helyezd egymásra egy tálba, és tedd a hütőbe egy fél órára.
Közben elkészítheted a paradicsom-pritamin dippet.
3 egész paradicsom
1 db. pritamin paprika
1 ek. paradicsompüré
1 ek. olivalolaj
só, kevés chilli, fokhagyma
A paradicsomot vágd félbe, kapard ki a magját, kockázd fel. Majd a paprikát is hasonlóan. Egy tálba keverd össze a többi hozzávalóval. Én cukrot nem rakok bele, mert a paradicsompüré nekem elég édes.
Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsíradékot, amiben sütni fogod a csirkét. Én félig kókuszzsírt, félig ghít (tisztított vajat) használok. A ghí elképesztő ízt ad az ételeknek.
Szívsaláta ágyon tálald, tejfetával vagy vegán vetával (Violife)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.