Nirmala gasztro élete

Minden amit főzni tudok, azt te is tudod!

Csirkemell guacamolés bundában, pikáns pritaminos dippel, vegán fetával

img_6747.JPG

 

Ez az étel úgy indult, hogy volt 2 darab félig érett avókádom... :) Ráadásul, mindig csak nyersen ettem, salátába téve, vagy pirítósra kenve.

Guacamole a pácoláshoz:

2 darab avókádó
1 ek. olivaolaj
1 ek. paradicsompüré 
1 ek. tápióka keményítő
só, fokhagyma, pár csepp citromlé

Dobd be az egészet a turmixba. A csirkemelleket szeleteld fel, de ne legyen túl vékony, mert kiszárad sütés közben. Kissé sózd meg, majd jó vastagon kend be a szeleteket. Helyezd egymásra egy tálba, és tedd a hütőbe egy fél órára.

Közben elkészítheted a paradicsom-pritamin dippet. 

3 egész paradicsom
1 db. pritamin paprika
1 ek. paradicsompüré
1 ek. olivalolaj
só, kevés chilli, fokhagyma

A paradicsomot vágd félbe, kapard ki a magját, kockázd fel. Majd a paprikát is hasonlóan. Egy tálba keverd össze a többi hozzávalóval. Én cukrot nem rakok bele, mert a paradicsompüré nekem elég édes.

Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsíradékot, amiben sütni fogod a csirkét. Én félig kókuszzsírt, félig ghít (tisztított vajat) használok. A ghí elképesztő ízt ad az ételeknek.

Szívsaláta ágyon tálald, tejfetával vagy vegán vetával (Violife)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nirmala.blog.hu/api/trackback/id/tr5514396226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nirmala gasztro élete

Egyszerű, gyors, egészséges ételek

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása